Cellulitis of sinaasappelhuid

 

Veel vrouwen krijgen last van cellulitis of een sinaasappelhuid. Het is een aandoening die hobbeltjes op de huid veroorzaakt, onder andere op de heupen en dijen. Cellulitis krijgt veel aandacht van de schoonheidsspecialisten aangezien het niet in het ideaalbeeld van de gemiddelde vrouw past. De vele verschillende middeltjes in potjes die de cosmeticafabrikanten tegen cellulitis aanbieden zijn duur en werken vaak maar zeer beperkt.

Ontdek hier hoe het ook kan!

Wanneer je wat aan een bepaalde aandoening wil doen, moet je natuurlijk eerst weten wat de oorzaak ervan is. Zo ook bij cellulitis of een sinaasappelhuid. Wanneer je de juiste oorzaak kent is het ook makkelijker om een juiste oplossing te zoeken. Mogelijke oorzaken zijn:

  • Te weinig beweging
  • Zwaarlijvig
  • Slechte voeding
  • Stress
  • Erfelijkheid


Wees niet naïef, cellulitis zal nooit zomaar verdwijnen. Soms zal deze aandoening zelfs nooit helemaal uit het oog zijn. Het is wel mogelijk om de sinaasappelhuid zoveel mogelijk te beperken. Daarvoor is doorzettingsvermogen en optimisme nodig.

Om cellulitis tegen te gaan dienen er enkele aanpassingen gedaan te worden in uw levensstijl, deze dienen dan ook volgehouden te worden om resultaat te hebben. Hou in uw doelstellingen rekening met wat u kunt en niet met wat u wil.

 

Meer bewegen

Bewegen is erg belangrijk om cellulitis tegen te gaan. Wanneer het lichaam te weinig beweegt wordt de bloedsomloop belemmert. Hierdoor krijgen afvalstoffen meer kans om zich in de huid te nestelen waardoor cellulitis ontstaat.

Wie veel moet zitten voor zijn werk dient ook verhoudingswijs meer inspanning te doen.

Beweging kan trouwens ook stress tegengaan, ook niet onbelangrijk in de strijd tegen een sinaasappelhuid. Stress is namelijk ook een bepalende factor bij cellulitis.

 

Gezond eten

Cellulitis tegengaan doe u niet door te gaan diëten of af te slanken, maar door gezonder te eten. Voedingsmiddelen met veel suiker of vetten zorgen voor veel gifstoffen in het lichaam. Deze zetten zich vast in het vetweefsel waardoor een sinaasappelhuid ontstaat. Vermijd suiker- en vetrijke producten en vervang ze door groenten en fruit.

 

Veel water drinken

De eenvoudigste stap om een sinaasappelhuid tegen te gaan is het drinken van veel water. Vetten en afvalstoffen worden namelijk door water afgevoerd in het lichaam, dus ook de vetten die zorgen voor de cellulitis. Overdrijven hoeft echter ook niet, zo'n 2 liter per dag volstaat. Teveel water kan zelfs leiden tot vergiftiging met hersen- en/of spierletsels tot gevolg.