Afvallen zonder dieet is de beste manier om blijvend kilo’s kwijt te raken. Het wonderdieet bestaat namelijk niet. Diëten zijn op lange termijn moeilijk vol te houden. Bijna iedereen stopt na verloop van tijd en zit daarna weer op het oude gewicht, of is zelfs zwaarder dan voorheen.


Ruim vijftig procent van alle Nederlanders heeft overgewicht. Dat varieert natuurlijk van ‘niet meer in je spijkerbroek passen’ tot ernstig overgewicht. In advertenties wordt vaak gesproken over preparaten die vet oplossen of extra calorieën verbranden. Helaas bestaan er geen preparaten die zulke wonderen verrichten; het is en blijft noodzakelijk dat u uw eetpatroon voor altijd aanpast en in de gaten houdt. En daar kan LijfStyle u bij begeleiden.


Wat doet een gewichtsconsulente

Een gewichtsconsulente begeleidt uitsluitend gezonde mensen met overgewicht. Ook mensen met een ondergewicht waar geen ziekte aan verbonden zit kunnen bij een gewichtsconsulente terecht.

Een gewichtsconsulent helpt u om zelf een goede en gezonde voeding samen te stellen. De consulent stelt een behandelplan met u op en begeleidt/coacht tijdens het afvallen. Ook geeft een gewichtsconsulente voorlichting over voeding en beweging.

Werkwijze
Tijdens de intake wordt een figuuranalyse gemaakt, we meten gewicht, vetpercentage,spiermassa, viscerale vetten en BMI. Verder worden op 13 plaatsen de maten opgenomen met een omvangmeter en geregistreerd op een figuuranalyse kaart.

In de 5 weken daarna doet u 10 x uw geadviseerde oefeningen in de TFM cabine en/of de Vacu-Move en volgt het advies m.b.t. uw eet- en leefpatroon.

Deze periode wordt afgesloten met een nieuwe figuuranalyse. Hierdoor krijgt u inzicht in het resultaat van uw inspanningen.
Samen met uw gewichtsconsulente wordt een plan voor de volgende 5 weken afgesproken.