Een gezonde dosis zon is goed voor de mens. U krijgt namelijk een betere doorbloeding van de spieren en gewrichten helpt tegen botontkalking door de aanmaak van vitamine D en het helpt u te beschermen tegen een (opkomende) winterdepressie.

Steeds meer mensen denken dat bruin worden in een zonnestudio slecht is voor de gezondheid. Het is echter niet schadelijker dan bruin worden in de zon, want de lichten van een zonnebank hebben hetzelfde effect als de zon. Onder een zonnebank kunt u inderdaad verbranden, maar dit kan tevens voorkomen als u in het zonnetje ligt. Als u niet te vaak en niet te lang onder de zonnebank gaat, heeft bruin worden onder een zonnebank juist een aantal voordelen.

 

UVB straling stimuleert de aanmaak van vitamine D

Vitamine D wordt door ons eigen lichaam aangemaakt door middel van UVB straling van zonlicht. In Nederland is er vaak niet voldoende zonlicht, waardoor bijna de helft van de Nederlanders een tekort heeft aan vitamine D. Dat is heel jammer, want deze vitamine kan ziektes zoals kanker voorkomen, onze gezondheid verbeteren als we ouder worden en is ook nog eens belangrijk voor de botten, de spieren en het afweersysteem. De zonnebanken van LijfStyle zijn uitgerust met professionele lampen die ervoor zorgen dat het lichaam vitamine D aanmaakt.

 

Een zonnebank stimuleert de bloedsomloop

Een ander groot voordeel van bruin worden onder een zonnebank is het feit dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. De UV-straling zorgt er namelijk voor dat de polsslag, de ademhaling en de bloeddruk worden genormaliseerd en dat zuurstof beter wordt opgenomen. Een verbeterde bloedsomloop heeft weer als gevolg dat afvalstoffen in het lichaam beter worden afgevoerd. Hierdoor zult u meer energie krijgen en sporters zullen betere prestaties kunnen leveren